Βερολίνο: Η πόλη του Τείχους και της Κουλτούρας

Διάρκεια: 4 ή 5 Μέρες

απο 310€

Πληροφορίες: Βερολίνο

Βερολίνο: Η Πόλη της Ιστορίας και της Κουλτούρας.

Βερολίνο, η πρωτεύουσα της Γερμανίας, είναι μια πόλη που αναδύεται από τα ερείπια της ιστορίας και διαπνέεται από τον παλμό της σύγχρονης ζωής. Τετραήμερη ανάσα πολιτισμού στο Βερολίνο την μαγική πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Μουσεία, περίπατοι, πολιτισμικά δρώμενα, πειραματικές σκηνές σε κάθε σχεδόν γωνία, θέατρο δρόμου, μουσικές βραδιές σε μικρά στέκια παντού μέσα στην πόλη. Νά !! τι προσφέρει το Βερολίνο!

Θα γνωρίσουμε τη σύγχρονη αλλά και παλιά ιστορία μίας πόλης – σύμβολο, που μέχρι το 1989 ήταν χωρισμένη στα δύο από το περίφημο “Τείχος του Αίσχους”. Χωρίς να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα αξιοθέατα, ας εξερευνήσουμε το χαρακτήρα της πόλης, την καλλιτεχνική της σκηνή, και την ενδιαφέρουσα πολιτιστική της κληρονομιά.

Με τον ιστορικό τοίχο του Βερολίνου να ξετυλίγεται ως μαρτυρία της διαίρεσης και της ένωσης αργότερα, η πόλη αναδεικνύει τη συνύπαρξη του παλαιού και του νέου. Οι εντυπωσιακοί καθεδρικοί ναοί, όπως ο Καθεδρικός Ναός του Βερολίνου,  (ο Berliner Dom) που είναι από την Βυζαντινή Εποχή, αντανακλούν την αρχιτεκτονική πολυμορφία όλης της πόλης.

Η ζωντανή πνοή της πόλης φαίνεται στους δρόμους του Κρόιτσμπεργκ, μια περιοχή γεμάτη με μικρά καφενεία, ανάμεσα σε γνωστές γκαλλερί τέχνης, και vintage καταστήματα. Ο ποταμός του Σπρέε, με τα γραφικά του γεφύρια, προσφέρει μια ευκαιρία για ρομαντικές βόλτες. Το ο Μουσείο και η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενούν μια πλούσια συλλογή έργων τέχνης, ενώ η ανεξάντλητη νύχτα του Βερολίνου προσκαλεί τουλάχιστον σε νυχτερινές περιπέτειες..

Καταφύγιο της ελευθερίας και της δημιουργικότητας, το Βερολίνο είναι μια πόλη που ανθίζει στη διαφορετικότητα και την αυτοέκφραση, με καθεμία από τις γειτονιές της να συνθέτει μια δική της ιστορία.

Αναχώρηση από:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος)

Αναχωρήσεις:

από Αθήνα (ATH) προς Βερολίνο (BER)

 

ΜΑΡΤΙΟΣ: 16 & 15 & 15 & 16 & 22 & 22 & 23

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 12 & 24

ΜΑΪΟΣ: 02 & 15

Επιστροφές:

από Βερολίνο (BER) προς Αθήνα (ATH)

 

ΜΑΡΤΙΟΣ: 19 & 18 & 19 & 19 & 25 & 26 & 26

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 15 & 26

ΜΑΪΟΣ: 06 & 18

Το Πακέτο Περιλαμβάνει

Μεταφορά

 • Αεροπορικά εισιτήρια
   Αθήνα – Βερολίνο – Αθήνα
   (BLUE BIRD ή SCOOT)
 • Φόροι αεροδρομίου και καυσίμων
 • Από μια χειραποσκευή για κάθε άτομο 42x25x20εκ

Διαμονή

 • Διαμονή 3 ή 4 νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο
  (MERCURE CHATEAU ή AIR HOTEL BERLIN ή NOVUM STYLE HTL)

Οργάνωση

 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού
 • Υπηρεσία check-in των αεροπορικών εισιτηρίων
 • Παροχή του οδηγού πόλης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Το Πακέτο Δεν Περιλαμβάνει

Επιπλέον Υπηρεσίες

 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο
  (παρέχουμε οδηγίες)
 • Αποσκευές
  (επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα)
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια της Interamerican

Δημοτικοί Φόροι

 • Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τους δημοτικούς φόρους

Προσωπικά Έξοδα

 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Διατροφή
 • Μετακινήσεις
 • Ξεναγήσεις

Προτάσεις για το Βερολίνο

Έχετε την ευκαιρία  να επισκεφθείτε τα ακόλουθα αξιοθέατα σε αυτήν την μυστηριακή πόλη.

   1. Μνημείο του Τείχους του Βερολίνου: Αυτό το μνημείο αναβιώνει τη μνήμη της διαίρεσης του Βερολίνου ‘όπως επίσης και του Ψυχρού Πολέμου. Είναι ένα σημαντικό σύμβολο της ιστορίας της πόλης.

   2. Πύλη του Μπράντενμπουργκ: Αυτή η ιστορική πύλη είναι τουλάχιστον ένα από τα πιό αναγνωρίσιμα σύμβολα του Βερολίνου και βρίσκεται στην λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν

   3. Εβραϊκό Μουσείο: Αυτό το μουσείο προσφέρει μια εμβάθυνση στην εβραϊκή ιστορία της πόλης ανάμεσα σε  πολυάριθμες εκθέσεις και επίσης σε αντικείμενα.

   4. Τοπογραφία του Τρόμου: Ο χώρος αυτός είναι αφιερωμένος στην ιστορία του Τρίτου Ράιχ και της ΕΣΣ, παρέχοντας εν τέλει μια εκπαιδευτική εμπειρία για την περίοδο αυτή.

    Νησί των Μουσείων: Έτσι  ονομάζεται το βόρειο τμήμα του νησιού Spreeinsel, που βρίσκεται στον ποταμό Σπρέε που διασχίζει το Βερολίνο και είναι ανάμεσα σε άλλα γνωστό για τα πέντε σημαντικά μουσεία που φιλοξενεί.
     • Παλαιό Μουσείο (Altes Museum)
     • ΝέοΜουσείο (Neues Museum)
     • Παλαιά Εθνική Πινακοθήκη (Alte Nationalgalerie)
     • Μουσείο Μπόντε (Bode-Museum, γνωστό ως Μουσείο Κάιζερ-Φρίντριχ (Kaiser-Friedrich-Museum) πριν το 1904)
     • Μουσείο της Περγάμου (Pergamonmuseum)

   5. Πύργος της Τηλεόρασης: Ανεβείτε στον πύργο για να απολαύσετε τουλάχιστον, μία εκπληκτική θέα της πόλης του Βερολίνου.

   6. Kurfürstendamm: Αυτός ο δρόμος ανάμεσα σε άλλα είναι γνωστός για τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τη διασκέδαση, και είναι ιδανικός για ψώνια και βόλτες.
    Στο Βερολίνο  υπάρχουν  βέβαια  χιλιάδες μπαράκια και clubs όπου καλούν όλη την νεολαία να διασκεδάσει και να γνωριστούν σ΄αυτήν την πόλη που λες και είναι φτιαγμένη γι΄αυτό.

Τουλάχιστον αυτά και σίγουρα πολλά άλλα θα βρείτε ψάχνοντας το Βερολίνο, χωρίς να ξεχάσετε να δοκιμάσετε την γευστική και έντιμη κουζίνα του. Με λίγα λόγια, μεγάλες ποιοτικές μερίδες σε καλές τιμές.

Tips:

Σήμερα στο Βερολίνο ζουν περίπου 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι . Σε όλη όμως την περιοχή του Βερολίνου μαζί με τα προάστεια του υπολογίζεται ότι φιλοξενεί συνολικά 4,6 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ όλος ο νομός Βερολίνου-Βρανδεμβούργου περίπου στα 6,2 εκατομμύρια κάτοικοι.

Το 55% – 60% των Γερμανών είναι Χριστιανοί. Οι μισοί από αυτούς είναι Καθολικοί και οι άλλοι μισοί Λουθηριανοί. Σήμερα, περίπου το 0,5% – 1% είναι Μουσουλμάνοι και οι άλλες θρησκείες αποτελούν περίπου το 1% . Ο υπόλοιπος πληθυσμός δεν δηλώνει κάποια θρησκεία και πολλοί είναι αγνωστικιστές ή τελικά άθεοι ή άθρησκοι.

Το Βερολίνο έχει ένα εύκρατο κλίμα Οι χειμώνες είναι αρκετά ψυχροί με θερμοκρασία μεταξύ 2-6°C Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι αρκετά ψυχρά και τα καλοκαίρια είναι δροσερά με θερμοκρασία που παίζει ανάμεσα στους 12–24 °C

Γλώσσα τους είναι τα Γερμανικά, όμως μιλάνε επίσης όλοι Αγγλικά, τα οποία διδάσκονται ανελλειπώς στα σχολεία τους.

Καλό είναι να αποφεύγετε τα πάρκα, τα δασάκια και γενικά τους μη φωτισμένους δρόμους γιατί εκεί μπορεί να συχνάζουν είτε ομοφοβικοί είτε ρατσιστές.

Meridian Travel Logo White

Ο έμπιστος σας ταξιδιωτικός
σύμβουλος στο διαδίκτυο.

Customer Service

FAQs

Terms & Conditions

Privacy Policy