Κωνσταντινούπολη: Η πόλη που είναι
το Σταυροδρόμι Ασίας και Ευρώπης

Διάρκεια: 4 ή 5 Μέρες

από 265€

Constinople / Κωνσταντινούπολη: Vosporus Cruise
Constinople / Κωνσταντινούπολη: Agia Sophia

Πληροφορίες: Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη και βρίσκεστε μπροστά σε μια μοναδική πόλη που συνδυάζει την αρχαία και τη σύγχρονη κουλτούρα. Ανακαλύπτετε την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της Αγιά Σοφιάς και του Μπλε Τζαμιού, ενώ εξερευνάτε την ιστορία στο Καπί της Σουλτάνας και το Μουσείο Ραχμί, και εν τέλει επισκέπτεστε τα πανέμορφα Τούρκικα λουτρά.

Αν κάνετε βόλτα στην Τοπκαπί Παλάς, θα ανακαλύψετε την πολυτέλεια του παλιάς Οθωμανικής αυλής. Αφιερώστε μία σας μέρα τουλάχιστον στο Γκραντ Μπαζάρ για ψώνια και να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα, όπως τα “κεμπάπ” και τα “λαχματζούν”, και μετά να τελειώσετε τη μέρα σας στο Καπί της Σουλτάνας, όπου θα απολαύσετε την πανοραμική θέα του Βόσπορου.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη με απίστευτη ποικιλία και μια μαγευτική ατμόσφαιρα που περιμένει να την ανακαλύψετε.

Το ταξίδι στην Τουρκία δεν είναι, από άποψη συναισθηματική, εύκολη υπόθεση. Με περίπου τους μισούς από μας να είμαστε απόγονοι ξεριζωμένων από τις πατρίδες της Ιωνίας, με τους άλλους μισούς να έχουν γεννηθεί σε τόπους που, μέχρι και λιγότερο από έναν αιώνα πριν, ήταν κάτω από τουρκική κατοχή, το ταξίδι ξεσηκώνει θύελλες στο νου και εν τέλει υγραίνει τα μάτια. Και όμως! Όποιος λαός ξεπεράσει πρώτος τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, αυτός θα είναι ο τελικός πολιτισμικά κερδισμένος μέσα από την ειρηνική συμβίωση των δύο γειτόνων.

Το ταξίδι μας λοιπόν στην Τουρκία δεν είναι απαραίτητο, μόνο επειδή θα επισκεφθούμε αξιοθέατα ή θα κάνουμε καλά και φθηνά ψώνια. Είναι καλό γιατί θα διώξει τα στερεότυπα και γιατί θα ξαναχτίσει τη σχέση ανάμεσα στους γείτονες στη βάση των πολλών που μας ενώνουν και όχι των λίγων που μας χωρίζουν.

Πάμε, λοιπόν, Τουρκία!
Γιατί είναι δίπλα μας και είναι φθηνή και είναι ωραία και εν τέλει οι Έλληνες και οι Τούρκοι είμαστε …καρντάσια!

Αναχώρηση απο:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος)

Αναχώρηση:

από Αθήνα (ATH) προς Κωνσταντινούπολη (IST)

 

ΜΑΡΤΙΟΣ: 06 & 15 & 15 & 16 & 22 & 22 & 23

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 08 & 13

ΜΑΪΟΣ: 01 & 12

Επιστροφή:

από Κωνσταντινούπολη (IST)προς Αθήνα (ATH)


ΜΑΡΤΙΟΣ: 09 & 18 & 19 & 19 & 25 & 26 & 26

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 11 & 16

ΜΑΪΟΣ: 04 & 15

Το Πακέτο Περιλαμβάνει

Μεταφορά

 • Αεροπορικά εισιτήρια
   Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα
   (PEGASUS AIRLINES)
 • Φόροι αεροδρομίου και καυσίμων
 • Από μια χειραποσκευή για κάθε άτομο 42x25x20εκ

Διαμονή

 • Διαμονή 3 ή 4 νύχτες, σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο
  (FORS ή ASMALI ή MIRAN)

Οργάνωση

 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού
 • Υπηρεσία check-in των αεροπορικών εισιτηρίων
 • Παροχή του οδηγού πόλης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Το Πακέτο Δεν Περιλαμβάνει

Επιπλέον Υπηρεσίες

 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο
  (παρέχουμε οδηγίες)
 • Αποσκευές
  (επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα)
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια της Interamerican

Δημοτικοί Φόροι

 • Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τους δημοτικούς φόρους

Προσωπικά Έξοδα

 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Διατροφή
 • Μετακινήσεις
 • Ξεναγήσεις

Προτάσεις για την Κωνσταντινούπολη

Επιτέλους. Κωνσταντινούπολη  λοιπόν.  Μετά την επίσκεψη σας στο Φανάρι και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, πηγαίνετε και στο Πέραν, την Ελληνική συνοικία και φυσικά στο Παζάρι. Μετά από όλα αυτά, καλό θα ήταν να βλέπατε τα παρακάτω αξιοθέατα.

 1. Αγία Σοφία: Αυτή η εντυπωσιακή εκκλησία-μουσείο είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και την ιστορία του μέρους.  Για μάς τους Έλληνες είναι σαν να βλέπεις τον αγαπημένο σου σε άλλη αγκαλιά.

 2. Το Παλάτι του Τοπ καπί: Tο παλάτι αυτό ήταν κατοικία των οθωμανών σουλτάνων και αποτελεί ένα εντυπωσιακό μνημείο με πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική.

 3. Βασιλικός Ναός του Ιερού Σταυρού: Αυτός ο ναός βρίσκεται στην παλιά πόλη και έχει σημαντική θρησκευτική και ιστορική σημασία.

 4. Ο Πύργος του Γαλατά: Ο πύργος αυτός προσφέρει εκπληκτική θέα στον Βόσπορο και την πόλη.

 5. Οι Πολιτιστικοί Κήποι Γκιούλχανεμέ: Οι κήποι αυτοί αποτελούν έναν  χώρο  ηρεμίας και χαλάρωσης στην καρδιά της πόλης, όπου οι τουρίστες όπως επίσης και οι ντόπιοι μπορούν να ησυχάσουν από την κίνηση και από τους ρυθμούς της πόλης.
 6. Το Μπαλάτ ( Balat): Το πολύχρωμο χωριό βρίσκεται στον Κεράτιο Κόλπο και είναι κοντά στο Φανάρι και
  στην Μεγάλη του Γένους σχολή.

 7. Βασιλική Κινστέρνα γνωστή και ως Γερεμπατάν Σαράι Ήταν ένα από τα σημαντικότερα δημόσια έργα του Ιουστινιανού και εξαίρετο δείγμα βυζαντινής μηχανικής. 
  Διαθέτει 336 κίονες (28 διατεταγμένους σε 12 σειρές ) αρκετοί από τους οποίους φέρουν κορινθιακά κιονόκρανα προερχόμενα από αρχαιότερα οικοδομήματα. Αναστηλώθηκε και εν τέλει είναι από το 1987 ανοιχτή στο ευρύ κοινό και συνιστά ένα από τους σπουδαιότερους και παλαιότερους δημόσιους χώρους. Στο χώρο της με την εξαιρετική ακουστική δίνονται μουσικά κοντσέρτα.

Tips

Η Κωνσταντινούπολη έχει 15 εκατομμύρια κατοίκους.

Επίσημη θρησκεία είναι το Ισλάμ αλλά υπάρχουν διάφορες άλλες θρησκείες που συνυπάρχουν ειρηνικά.
 Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι η πλειοψηφία αλλά υπάρχουν και Χριστιανοί Καθολικοί, Βουδιστές, Ινδουιστές και Εβραίοι. Οι Έλληνες Ορθόδοξοι της πόλης είναι 2.500 που ζουν μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη.

Γλώσσα τους είναι τα Τούρκικα αλλά οι περισσότεροι, ειδικά επιχειρηματίες και φοιτητές μιλάνε Αγγλικά και Γαλλικά.

Το Νόμισμα τους είναι η Τούρκικη Λίρα και η ισοτιμία με το ευρώ είναι 24 λίρες για 1 ευρώ.

Το κλίμα της Κωνσταντινούπολης  είναι εύκρατο  που διαμορφώνεται σε ωκεάνιο στα βορειοδυτικά. Χαρακτηρίζεται γενικά ως ήπιο, με υψηλή υγρασία. Η μέση θερμοκρασία είναι 5,5 °C τον μήνα Ιανουάριο, 22 °C τον Ιούλιο και 13,6 °C ετησίως.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη είναι η άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.
Τον χειμώνα συχνά παρατηρούνται χιονοπτώσεις που δημιουργούν δυσκολία στον τουρισμό.

Προσοχή

Όταν είστε στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να δείχνετε τουλάχιστον  σεβασμό προς τον τοπικό πολιτισμό και τη θρησκεία. Η Τουρκία είναι μια χώρα με έντονη θρησκευτική παράδοση, οπότε είναι σημαντικό να είστε σεβαστικοί προς τον τοπικό πολιτισμό και τους ανθρώπους.

Το ντύσιμο σας να είναι προσεκτικό, είτε επισκέπτεστε τα θρησκευτικά μνημεία όπως την Άγια Σοφία ή το Μπλε τζαμί, είτε πάτε σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Η εμφάνιση σας θα εμπνέει σεβασμό υπό την προϋπόθεση ότι τα  ρούχα σας  καλύπτουν τους ώμους και τα γόνατα και όχι μόνον.

Να προσέχετε όταν παίρνετε ταξί γιατί οι περισσότεροι ταξιτζήδες λένε ότι δεν δουλεύει το ταξίμετρο για να σας χρεώνουν ότι αυτοί νομίζουν.

Μην πετάτε απορρίμματα στους δρόμους: Είναι σημαντικό να διατηρείτε το περιβάλλον καθαρό και να χρησιμοποιείτε τους κάδους απορριμμάτων, ακόμα κι άν οι ντόπιοι δεν το κάνουν.

Όταν αντιμετωπίζετε τα τοπικά ανθρώπινα μνημεία, μην δείχνετε αδιαφορία γιατί σε κάθε περίπτωση ορισμένα από τα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης έχουν πολύ μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία, οπότε πρέπει να τα σέβεστε και να μην προκαλείτε ζημιά σε αυτά.

Για την ασφάλεια σας

Παρακαλούμε να μην προσπαθήσετε να φωτογραφίσετε ανθρώπους χωρίς άδεια τους.

Έπειτα από όλα αυτά δεν πρέπει να τρώτε από τους μικροπωλητές του δρόμου ψάρια και μύδια. Τα υπόλοιπα, παραδείγματος χάριν,  κάστανα, κουλούρια και ξηροί καρποί επιτρέπονται.

Η πόλη έχει πολλές γειτονιές που είναι σκοτεινές και χωρίς πολύ κίνηση. Θα σας συνιστούσαμε να μην κυκλοφορείτε μόνοι το βράδυ σε περιοχές που δεν είναι τουριστικές, ειδικά αν είστε γυναίκες. 

Όπως σε κάθε πόλη που επισκέπτεστε έτσι και στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα προσωπικά σας αντικείμενα (τσάντες, κινητά, πορτοφόλια). Τα μέρη που θα πρέπει να έχετε περισσότερο το νου σας είναι οι ουρές αναμονής για τα αξιοθέατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς λόγω συνωστισμού μπορεί να μην αντιληφθείτε ότι κάποιος σας κλέβει.

Τέλος  η Κωνσταντινούπολη διαθέτει μια πληθώρα εντυπωσιακών εστιατορίων και καφέ, όπου οι τουρίστες μπορούν να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα, όπως επίσης και τα γλυκά και να απολαύσουν την γευστική κουλτούρα της πόλης. 

Meridian Travel Logo White

Ο έμπιστος σας ταξιδιωτικός
σύμβουλος στο διαδίκτυο.

Customer Service

FAQs

Terms & Conditions

Privacy Policy