Σιένα: Μία πόλη που μοιάζει να ζεί
στον Μεσαίωνα και της αρέσει.

Διάρκεια: 4 ή 5 Μέρες

από 285€

Σιένα Κέντρο της πόλης
Σιένα - Ασσίζι Μεσαιωνικό Καστρο
Σιένα το Ντουόμο

Πληροφορίες: Σιένα

Η Σιένα, Η πόλη που μοιάζει να ζει ακόμα στο Μεσαίωνα. Ένδεκα δρόμοι της συγκλίνουν προς την πανέμορφη Πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία, που πλαισιώνει αρμονικά το υπέροχο Δημαρχείο και τον πύργο της Μανζία και θεωρείται μια από τις ωραιότερες πλατείες της Ιταλίας.
Εκκλησίες μαυρισμένες από το χρόνο μαρτυρούν την αλλοτινή της αίγλη. Εντυπωσιακός είναι και ο Καθεδρικός Ναός με τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του.

Ο επισκέπτης της Σιένα βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ιταλίας, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Τοσκάνης. Αυτή η πόλη είναι περίφημη για την καλλιτεχνική της κληρονομιά, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της και την πλούσια ιστορία της.
Επιπλέον, η Σιένα είναι γνωστή για τον πανηγυρικό αγώνα της “Πάλιο” (Il Palio), που διεξάγεται στην πλατεία της Ντέλ Κάμπο δύο φορές το χρόνο και αντιπροσωπεύει τις διάφορες γειτονιές ή συνοικισμούς της πόλης. Είναι ένας εντυπωσιακός και παραδοσιακός αγώνας που προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Για τους λάτρεις της τέχνης, η Σιένα φιλοξενεί την εκπληκτική καθεδρική εκκλησία της, ((Duomo di Siena), που διαθέτει υπέροχα έργα τέχνης και μια εντυπωσιακή πόρτα που αποκαλείται “Παραδείσος” (Porta del Paradiso).

Ασσίζη: Μια πόλη μαγευτική

Η Ασσίζη είναι μια μαγευτική πόλη στην κεντρική Ιταλία, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Ούμπρια. Πολύ κοντά στην Σιένα Με έναν πλούτο ιστορίας και πολιτισμού, η Ασσίζη αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός προορισμός της Ιταλίας.

Η πόλη γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, ενώ έγινε περαιτέρω γνωστή χάρη στον Άγιο Φραγκίσκο, τον ιδρυτή του Φραγκισκανικού Τάγματος. Ο Καθεδρικός Ναός της Ασσίζης, αφιερωμένος στον Άγιο Φραγκίσκο, και το Κάστρο του Ρότζα αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα.

Οι στενοί δρόμοι, η πλακόστρωτη παλιά Μεσαιωνική πόλη και η εκπληκτική θέα στην ύπαιθρο, με όλα τα αμπέλια που φτιάχνουν το τοπικό Κιάντι, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Συνολικά, η Ασσίζη συνδυάζει την ιστορία, τη θρησκεία, την τέχνη και τον πολιτισμό, καθιστώντας την έναν αξέχαστο προορισμό για τους επισκέπτες.

Αν δείτε ότι έχει ομίχλη μην ακυρώσετε την εκδρομή σας αλλά επιδιώξτε να πάτε. Είναι το κάτι άλλο και προσδίδει στην Μεσαιωνική Ασσίζη.

Αναχώρηση:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος)

Η Σιένα δεν έχει Αεροδρόμιο.
Εξυπηρετήται από την Ρώμη ή την Φλωρεντία

Ημερομηνίες Αναχώρησης:

από Αθήνα (ATH) προς Φλωρεντία( FLR)

από Αθήνα (ATH) προς Ρώμη (FCO)

 

ΜΑΡΤΙΟΣ: 06 & 15 & 15 & 16 & 22 & 22 & 23

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 10 & 24

ΜΑΪΟΣ: 02 & 14 & 20

Ημερομηνίες Επιστροφής:

από Φλωρεντία (FLR) προς Αθήνα (ATH)

από Ρώμη (FCO) προς προς Αθήνα (ATH)


ΜΑΡΤΙΟΣ: 09 & 18 & 19 & 19 & 25 & 26 & 26

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 13 & 27

ΜΑΪΟΣ: 06 & 17 & 23

Το Πακέτο Περιλαμβάνει

Μεταφορά

 • Αεροπορικά εισιτήρια
   Αθήνα – Φλωρεντία / Ρώμη – Αθήνα
 • Φόροι αεροδρομίου και καυσίμων
 • Από μια χειραποσκευή για κάθε άτομο 42x25x20εκ

Διαμονή

 • Διαμονή 3 ή 4 νύχτες, σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο
  (Palace Hotel Due Ponti ή Cannon d’Oro στην Σιένα)
  (HOTEL ΚΕΝΤ ή SAN REMO στην Ρώμη)
  (ROMA TOR VERGATA ή HTL VESPUCCI στην Φλωρεντία)

Οργάνωση

 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού
 • Υπηρεσία check-in των αεροπορικών εισιτηρίων
 • Παροχή του οδηγού πόλης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Το Πακέτο Δεν Περιλαμβάνει

Επιπλέον Υπηρεσίες

 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο
  (παρέχουμε οδηγίες)
 • Αποσκευές
  (επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα)
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια της Interamerican

Δημοτικοί Φόροι

 • Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τους δημοτικούς φόρους

Προσωπικά Έξοδα

 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Διατροφή
 • Μετακινήσεις
 • Ξεναγήσεις

Προτάσεις για τη Σιένα

Εδώ είναι μια μικρή περιγραφή για μερικά από τα κυριότερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε στη Σιένα

1.Piazza del Campo: Αυτή η πλατεία είναι ο κεντρικός δημόσιος χώρος της Σιένα και είναι γνωστή για τον πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό της σε σχήμα κοχυλιού. Είναι ένας τόπος όπου μπορείτε να απολαύσετε το ντόπιο κρασάκι σας  βλέποντας τον ρυθμό της πόλης.

2.Καθεδρικός Ναός της Σιένα (Duomo di Siena): Αυτός ο καθεδρικός ναός είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και προσφέρει εκπληκτική πανοραμική  θέα από τον πύργο του.

3. Fonte Gaia: Πρόκειται για μια όμορφη πηγή στο κέντρο της πόλης όπου μπορείτε να κάνετε μια στάση για να δροσιστείτε.

4. Παλάτι του Πόπολο (Palazzo Pubblico): Αυτό το παλάτι φιλοξενεί το Μουσείο της Σιένα και την όμορφη αίθουσα του Μεγάλου Συμβουλίου, όπου μπορείτε να δείτε εντυπωσιακά έργα τέχνης.

5. Μουσείο της Οπτικής Τέχνης (Museo dell’Opera del Duomo): Αυτό το μουσείο φιλοξενεί σημαντικά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων γλυπτών και πίνακων από τον Καθεδρικό ναό.

6. Πορτικέτο: Αυτή είναι μια αρχαία πύλη που οδηγεί στην πόλη και είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος να εισέλθετε στο ιστορικό κέντρο της Σιένα.

7. Μεσαιωνική Πόλη: Απλά να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της μεσαιωνικής πόλης της Σιένα,  είναι μια εμπειρία αξιοθέατων.

Μπορείτε επίσης

Άν θέλετε να πάτε στην Ασσίζι εδώ είναι τα αξιοθέατα αυτής της μεσαιωνικής πολιτείας που είναι πολύ κοντά στην Σιένα.
 1. Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου (Basilica di San Francesco d’Assisi): Αυτή η βασιλική είναι ένα από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά Χριστιανικά ιερά του κόσμου. Περιλαμβάνει την Βασιλική του Άγιου Φραγκίσκου και την Βασιλική της Αγίας Κλάρας.
 2. Βασιλική του Αγίου Κλήμεντος (Basilica di San Clemente): Αυτή η βασιλική είναι επίσης εντυπωσιακή και φημίζεται για τις τοιχογραφίες της.
 3. Κάστρο της Ασσίζι (Rocca Maggiore): Αυτό το κάστρο προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη της Ασσίζι και το περιβάλλον της. Είναι ένας εξαιρετικός τόπος για να απολαύσετε  το τοπίο.
 4. Καθεδρικός Ναός της Ασσίζι (Cattedrale di San Rufino): Αυτός ο ναός είναι ένα ακόμη σημαντικό αρχιτεκτονικό δείγμα στην Ασσίζι.
 5. Οικία του Αγίου Φραγκίσκου (Casa di San Francesco): Αυτή η οικία μετατράπηκε σε μουσείο και εκθέτει  αντικείμενα που σχετίζονται με τη ζωή του Αγίου Φραγκίσκου.
 6. Πλατεία του Δήμου (Piazza del Comune): Αυτή η πλατεία είναι ο κεντρικός χώρος της πόλης και περιλαμβάνει τον Πύργο του Ροζάνο (Torre del Popolo) και τον Ναό του Μινέρβα (Tempio di Minerva). 
Meridian Travel Logo White

Ο έμπιστος σας ταξιδιωτικός
σύμβουλος στο διαδίκτυο.

Customer Service

FAQs

Terms & Conditions

Privacy Policy