Λονδίνο: Η πόλη των Pubs, των διώροφων
κόκκινων λεωφορείων και των βασιλιάδων.

Διάρκεια: 4 ή 5 Μέρες

από 275€

Πληροφορίες: Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της Αγγλίας και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της.
Είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολιτισμικό πλούτο και διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε της γωνιά.

Η πόλη ιδρύθηκε αρχαιολογικά από τον Ρωμαϊκό πολιτισμό, και το πρώτο της όνομα ήταν “Λονδίνιον” (Londinium).

Από τότε, το Λονδίνο έχει εξελιχθεί σε μια πόλη με πολλές επιρροές από διάφορους πολιτισμούς και από πολλές ομάδες.

Στο Λονδίνο, οι γραφικές γειτονιές του Soho και του Covent Garden φέρνουν στο προσκήνιο τον αέρα του Βικτωριανού παρελθόντος. Τα στενά τους δρομάκια, με τις πέτρινες πλακόστρωτες αυλές, αποτελούν σημεία που αναδεικνύουν την εξέλιξη της πόλης.

Στο Λονδίνο οι ψηλοί ουρανοξύστες του Canary Wharf, δίπλα στα αρχοντικά κτίρια του Westminster δείχνουν την αντίφαση και το ταίριασμα των εποχών, ενώ ο Τάμεσης, περνώντας από διάφορες τοποθεσίες, δημιουργεί μικρά παραδοσιακάχωριουδάκια .

Το Regent’s Park, με τους κήπους του και τη ζωντανή του ατμόσφαιρα, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της πολυφωνίας και της διαφορετικής χωρίς αμφιβολία ενέργειας του Λονδίνου.

Η πνευματική ζωή του Soho, με τα θέατρα και τις γκαλερί, αποδεικνύει πώς η τέχνη και η κουλτούρα παντρεύονται με την καθημερινότητα. Τα θέατρα του στο West End είναι πολύ γνωστά και καλό θα ήταν αν είχατε χρόνο, να παρακολουθούσατε είτε μία παράσταση είτε ένα μιούζικαλ.

Το Λονδίνο διατηρεί την οικονομική του δυναμικότητα ως κέντρο παγκόσμιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με μεγάλη παρουσία στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της τεχνολογίας.

Είναι ένας προορισμός για επιστήμονες, καλλιτέχνες, και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

Λόγω αυτής της πολυπολιτισμικής φύσης του Λονδίνου έχουν επίσης αναπτυχθεί πολλά εστιατόρια, με παραδοσιακά πιάτα διαφόρων χωρών και εθνικοτήτων, όπως επίσης δημιουργηθήκανε και πολλά gourmet εστιατόρια με παγκόσμιες κουζίνες.
Η νυχτερινή ζωή είναι επίσης ζωντανή, με πολλά μπάρ, ( τις φημισμένες Pubs), νυχτερινά κέντρα και αμέτρητα θέατρα.

Αναχώρηση απο:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος)

Αναχωρήσεις:

από Αθήνα (ATH) προς Λονδίνο– (LON)

 

ΜΑΡΤΙΟΣ:15 & 15 & 16 & 22 & 22 & 23

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 05 & 24

ΜΑΪΟΣ: 02 & 21

Επιστροφές:

από Λονδίνο (LON) προς Αθήνα (ATH)


ΜΑΡΤΙΟΣ: 18 & 19 & 19 & 25 & 26 & 26

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 08 & 27

ΜΑΪΟΣ: 06 & 24

Το Πακέτο Περιλαμβάνει

Μεταφορά

 • Αεροπορικά εισιτήρια
   Αθήνα – Λονδίνο – Αθήνα
   (RYAN AIR)
 • Φόροι αεροδρομίου και καυσίμων
 • Από μια χειραποσκευή για κάθε άτομο 42x25x20εκ

Διαμονή

 • Διαμονή 3 ή 4 νύχτες, σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο
  (ABBEY LODGE ή THE FAIRWAY HOTEL  ή POINT A HOTEL OLYMPIA)

Οργάνωση

 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού
 • Υπηρεσία check-in των αεροπορικών εισιτηρίων
 • Παροχή του οδηγού πόλης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Το Πακέτο Δεν Περιλαμβάνει

Επιπλέον Υπηρεσίες

 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο
  (παρέχουμε οδηγίες)
 • Αποσκευές
  (επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα)
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια της Interamerican

Δημοτικοί Φόροι

 • Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τους δημοτικούς φόρους

Προσωπικά Έξοδα

 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Διατροφή
 • Μετακινήσεις
 • Ξεναγήσεις

Προτάσεις για το Λονδίνο

Στο Λονδίνο η  αλήθεια είναι ότι κανείς δεν προλαβαίνει να κάνει όσα θα ήθελε να κάνει. Όμως εδώ είναι κάποιες προτάσεις μας που καλό θα ήταν να ακολουθούσατε.

 1.  Ο Πύργος του Λονδίνου (Tower of London): Αυτός ο μεσαιωνικός πύργος έχει χρησιμοποιηθεί ως φυλακή, παλάτι και θησαυροφυλάκιο . Μπορείτε να δείτε τις κορώνες των βασιλιάδων και να μάθετε για την ιστορία της βασιλικήςοικογένειας.

 2. Tο Βρετανικό Μουσείο (British Museum): Εδώ φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες έργα τέχνης και αρχαιότητες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων  εκθεμάτων όπως τα μάρμαρα του δικού μας Παρθενώνα, που για να πούμε την αλήθεια,  «δανείστηκε» ο Έλγιν και δεν επέστρεψε ποτέ.

 3. Το Κοινοβούλιο και  το Βασιλικό Παλάτι (Houses of Parliament and Buckingham Palace): Αρχικά κάντε μια βόλτα γύρω από τον ποταμό Τάμεση, για να δείτε το Κοινοβούλιο και την όμορφη αρχιτεκτονική του. Αργότερα προσπαθείστε επίσης να δείτε την αλλαγή της φρουράς στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

 4. Το Λονδρέζικο Μάτι (London Eye): Αυτή η γιγαντιαία ροτόντα προσφέρει εκπληκτική θέα στο Λονδίνο από ψηλά. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για φωτογραφίες και θαυμάσια θέα σε όλη την πόλη.

 5. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου (St. Paul’s Cathedral): Έργο του μεγάλου Άγγλου αρχιτέκτονα σερ Κρίστοφερ Ρέν, ο καθεδρικός ναός είναι διάσημος για τον υπέροχο  θόλο του και είναι ένα εξαίσιο και μοναδικό δείγμα ναού, μπαρόκ ρυθμού, στην Αγγλία.

 6. Το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας (Natural History Museum): Αν ενδιαφέρεστε για τη φυσική και την επιστήμη, πρέπει να πάτε να το δείτε γιατί με  άλλα λόγια,  έχει πάρα πολλά εκθέματα  για τη φύση και τον πλανήτη  μας.

 7. Τα Θέατρα του West End: Θέατρα και Μιούζικ Χώλ. Αν σας αρέσει το θέατρο, τότε πρέπει να παρακολουθήσετε ένα μιούζικαλ ή μια θεατρική παράσταση.

TIPS

Ο πληθυσμός του Κεντρικού Λονδίνου είναι 9 εκατομμύρια,  που μαζί με το ευρύτερο Λονδίνο (Greater London) ανέρχεται σε περίπου σε 14 εκατομμύρια κατοίκους.

Η κυριότερη θρησκεία στο Λονδίνο είναι ο Χριστιανισμός  με 57,5% του συνολικού πληθυσμού. Σε αυτό το ποσοστό είναι οι Καθολικοί Ορθόδοξοι και φυσικά οι Προτεστάντες και οι Αγγλικανοί. Το 15,5% δηλώνουν άθεοι, το 7,9% Μουσουλμάνοι, το 4,1% Ινδουιστές, το 3,1% Ιουδαίοι και το 1,5% Σίχ. 

Το νόμισμα τους είναι η Λίρα Στερλίνα που η ισοτιμία της είναι στο

1 ευρώ  0,85 LIRA δηλαδή χρειαζόμαστε 1,16 ευρώ για  1 λίρα Αγγλίας.

Το Λονδίνο έχει εύκρατο και ωκεάνιο κλίμα, όπως και τα περισσότερα από τα Βρετανικά Νησιά. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη σπάνια βλέπει πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Τα καλοκαίρια είναι δροσερά, με μέση μέγιστη θερμοκρασία γύρω στους 20-25 βαθμούς Κελσίου, και με μέση χαμηλότερη τους 10-15 βαθμούς ενώ οι χειμώνες στο Λονδίνο συνήθως είναι κρύοι και με πολύ υγρασία, με μέση θερμοκρασία που κυμαίνεται μεταξύ −4 ° C και 14 ° C

Φυσικά μιλάνε Αγγλικά αλλά συναντάς και μερικούς που μιλάνε Γαλλικά ή Γερμανικά λόγω της δουλειάς τους.

Προσοχή

Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις  μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και ότι το μετρό είναι το παλαιότερο της Ευρώπης αλλά και το πιό μοντέρνο συγχρόνως και όλα αυτά ελέγχονται από κάμερες κλειστού κυκλώματος, υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα στις νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές του Λονδίνου.

Προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και να παραμένετε στους κεντρικούς δρόμους ειδικά όταν νυχτώνει.

Έχουν καταγγελθεί πολλές επιθέσεις ρατσιστικές και όχι μόνο.

Κατά τα άλλα νοιώστε την ελευθερία που νοιώθει κάποιος σε αυτήν την πόλη και μην ξεχάσετε επίσης να δοκιμάσετε και την τοπική γαστρονομία, όπως το  fish and chips,  το roast beef με Yorshire Pudding  και το παραδοσιακό αγγλικό τσάϊ.

Να θυμάστε ότι οι καλλίτερες Pubs στον κόσμο σας περιμένουν.

Meridian Travel Logo White

Ο έμπιστος σας ταξιδιωτικός
σύμβουλος στο διαδίκτυο.

Customer Service

FAQs

Terms & Conditions

Privacy Policy