Άμπου Ντάμπι: Η πόλη της Παράδοσης και της Μοντερνιάς

Διάρκεια: 3 ή 4 Μέρες

από 375€

Πληροφορίες: Άμπου Ντάμπι

Το Άμπου Ντάμπι είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και αποτελεί  ταυτόχρονα μία από τις πιο δυναμικές και εντυπωσιακές πόλεις στον κόσμο. Βρίσκεται στο βορειονατολικό τμήμα της Αραβικής χερσονήσου, κοντά στην ακτή του Περσικού Κόλπου.

Το Άμπου Ντάμπι είναι γνωστό  επίσης, για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, με υψηλά κτήρια, μοντέρνα σχεδιασμένα, χειροποίητα νησιά στον Κόλπο, που δεν υπήρχαν και  επιπλέον  με πολυτελείς εγκαταστάσεις..

Επίσης το Άμπου Ντάμπι είναι ένας σημαντικός χρηματοοικονομικός και εμπορικός κόμβος στην περιοχή, με μία ακμάζουσα οικονομία και πληθυσμό που αποτελείται κυρίως από μετανάστες που είναι εκεί για να δουλέψουν.

Αυτό δημιουργεί μια πολυποίκιλη και πολυπολιτισμική κοινότητα στην πόλη..

Προσφέροντας πληθώρα διασκεδαστικών και πολιτιστικών επιλογών, όπως εκπληκτικά εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, πολυτελή καταστήματα για ψώνια, καλλιτεχνικά μουσεία και πολυτελή ξενοδοχεία έχει γίνει πόλος έλξης πολλών τουριστών από όλο τον κόσμο.

Τοπικές Συνήθειες: Άμπου Ντάμπι

Είναι καλό να είστε ενημερωμένοι για τοπικές συνήθειες και πρακτικές, όπως τον τρόπο ντυσίματος σας και τη συμπεριφορά σας σε δημόσιους χώρους στο Άμπου Ντάμπι.

   1. Κανόνες Κατανάλωσης Αλκοόλ: Οι κανόνες για την κατανάλωση αλκοόλ στο  Άμπου Ντάμπι είναι αυστηροί.
    Το αλκοόλ επιτρέπεται μόνο σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και κλαμπ με άδεια, ενώ δεν επιτρέπεται σε δημόσιους χώρους. Συνεπώς δεν πίνουμε σε εξωτερικούς χώρους.

   2. Καλύψτε τους Ωμούς: Σε σεβασμό προς την τοπική κουλτούρα, είναι καλό να καλύπτετε τους ώμους σας και τα γόνατά σας όταν επισκέπτεστε μέρη όπως τους τοπικούς ναούς όπως επίσης δημόσιες αγορές.

   3. Κλοπές και Ασφάλεια: Πρέπει να είστε εξ΄ ίσου προσεκτικοί ως προς τα προσωπικά σας αντικείμενα, όπως το κινητό σας τηλέφωνο και το πορτοφόλι σας αλλά και επιπλέον να αποφεύγετε τους αγνώστους.

   4. Σεβασμός προς την Θρησκεία: Να σέβεστε τις θρησκευτικές συνήθειες , τις τελετές και τους ναούς τους και επιπροσθέτως να αποφεύγετε τουλάχιστον να τους ενοχλείτε ή να τους διακόπτετε.

   5. Μεταφορές: Εν τέλει χρησιμοποιείστε νόμιμα μέσα μεταφοράς και ταυτόχρονα να αποφύγετε τα περπάτημα στους κεντρικούς δρόμους, ειδικά σε μεγάλες αστικές περιοχές ή σε περιοχές με ιδιαίτερα υψηλή κίνηση.
Αναχώρηση απο:
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος)
Αναχωρήσεις:
από Αθήνα (ATH) προς Άμπου Ντάμπι (AUH)

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ:  23

ΜΑΡΤΙΟΣ : 10 & 15 & 15 & 16 & 22 & 22 & 23

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 06 & 22

ΜΑΪΟΣ: 2 & 16

Επιστροφές:

από Άμπου Ντάμπι (AUH) προς Αθήνα (ATH)

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ : 26

ΜΑΡΤΙΟΣ: 13 & 18 & 19 & 19 & 25 & 26 & 26

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 09 & 25

ΜΑΪΟΣ: 06 & 19

Το Πακέτο Περιλαμβάνει

Μεταφορά

 • Αεροπορικά εισιτήρια
   Αθήνα –Άμπου Ντάμπι– Αθήνα
   (WISS AIR)
 • Φόροι αεροδρομίου και καυσίμων
 • Από μια χειραποσκευή για κάθε άτομο 42x25x20εκ

Διαμονή

 • Διαμονή 3 ή 4 νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο
  (SHERATON KHALIDIYA ή στό Aloft Abu Dhabi)

Οργάνωση

 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού
 • Υπηρεσία check-in των αεροπορικών εισιτηρίων
 • Παροχή του οδηγού πόλης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Το Πακέτο Δεν Περιλαμβάνει

Επιπλέον Υπηρεσίες

 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο
  (παρέχουμε οδηγίες)
 • Αποσκευές
  (επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα)
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια της Interamerican

Δημοτικοί Φόροι

 • Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τους δημοτικούς φόρους

Προσωπικά Έξοδα

 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Διατροφή
 • Μετακινήσεις
 • Ξεναγήσεις

Προτάσεις

Κάποια από τα αξιοθέατα  που πρέπει να επισκεφτεί  ένας  επισκέπτης στο Άμπου Ντάμπι είναι μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

  1. Τζαμί Σεΐχ Ζαγιέντ (Sheikh Zayed Grand Mosque): Ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά του κόσμου και που είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα.

  2. Λούβρ Άμπου Ντάμπι (Louvre of Abu Dahbi): Το πρώτο παράρτημα του Λούβρου εκτός Γαλλίας, το οποίο προσφέρει συνεπώς μία μίξη δυτικών και ανατολικών έργων τέχνης.

  3. Δημόσιο Πάρκο του Κορνίς (National Park of Cornish): Μια όαση καταπράσινων εκτάσεων και όχι μόνον, κατά μήκος της ακτογραμμής του Άμπου Ντάμπι.

  4. Παλάτι Εμιράτων (Emirates Palace): Ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου, με μια αρχιτεκτονική που εμπεριέχει μωσαϊκά,  μοτίβα  όπως επίσης και καλλιγραφικές εικόνες προσπαθώντας να αναδειχθεί το  μεγαλείο του Αραβικού κόσμου.

  5. Πύργος Άμπου Ντάμπι (The Abu Dhabi Tower): Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα κτήρια της πόλης με υπέροχη θέα στον Περσικό κόλπο.

  6. Υπεραγορές και Σούκ (The Big Malls and Markets of Souk): Μπορείτε να επισκεφτείτε τουλάχιστον το Σούκ Καρυδιάς για παραδοσιακά είδη και δώρα και επιπλέον  τις υπεραγορές (Mall) για μια πιο σύγχρονη εμπειρία για ψώνια. Αξίζει να αγοράσετε κάποιο χρυσό κόσμημα ή τέλος πάντων χρυσό. Με μεγάλες διαφορές τιμών είναι όλα τα ηλεκτρονικά είδη και τα γκάτζετ. Στα τεράστια εμπορικά κέντρα εν τέλει θα βρείτε ό,τι σας ενδιαφέρει. Τσάντες και παπούτσια επώνυμα, ρούχα όπως επίσης και πράγματα για το σπίτι.

Έξτρα Πληροφορίες

Στο Ταξίδι σας στο Αμπού Ντάμπι θα ανακαλύψετε οτι η πόλη είναι ένας συνδυασμός της παράδοσης και της μοντερνιάς.

 Έχει πληθυσμό 1, 4 εκ. κατοίκους, που το 76% ανήκουν στο Ισλάμ, το 9% είναι Χριστιανοί και το 15% είναι Ινδουιστές και Βουδιστές.

Ο Καιρός γενικά είναι λίγο πιό ζεστός από τον δικό μας. Έχει μία θερμοκρασία που είναι γύρω στους 6 με 7 βαθμούς υψηλότερη από την θερμοκρασία της Ελλάδας.
Το νόμισμα τους είναι το Ντιράμ (Diram),  που η ισοτιμία είναι 4 Ντιράμ στο 1 Ευρώ.
Απέχει 63 χιλιόμετρα από το Ντουμπάι.  

Είναι σημαντικό επίσης για τους επισκέπτες να είναι ενήμεροι για τους τοπικούς πολιτιστικούς κανόνες και τους κανονισμούς, ιδιαίτερα σε θέματα ντυσίματος όπως επίσης και συμπεριφοράς στους δημόσιους χώρους.
Τέλος πάντων δεν θα μείνετε για πάντα εδώ.

Meridian Travel Logo White

Ο έμπιστος σας ταξιδιωτικός
σύμβουλος στο διαδίκτυο.

Customer Service

FAQs

Terms & Conditions

Privacy Policy