Θεσσαλονίκη: Η Νύφη του Θερμαϊκού.

Διάρκεια: 4 ή 5 Μέρες

απο 245€

Πληροφορίες: Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια πόλη που φωνάζει την πλούσια ιστορία της όπως επίσης και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της 

Με έναν συνδυασμό μοναδικής φυσικής ομορφιάς και αιώνιας κληρονομιάς, αυτή η πόλη προσφέρει τουλάχιστον μία εμπειρία στους επισκέπτες.
Βρίσκεται πάνω στον Θερμαϊκό κόλπο, έχοντας έναν γραφικό συνδυασμό ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά.

Η πόλη φωνάζει την ιστορία της σε κάθε της γωνιά , μία ιστορία πολύ πλούσια, χάρη στην επίδραση αρχαίων πολιτισμών, όπως οι Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί. Κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως μία από τις σημαντικότερες πόλεις της περιοχής, κι αυτό αποτυπώνεται στα αρχαία αρχιτεκτονικά απομεινάρια που ακόμα διακοσμούν την πόλη, ειτε είναι ο περίφημος Λευκό Πύργος είτε η ροτόντα , αλλά και οι Βυζαντινοί Ναοί και Αρχαίοι Πύργοι.

Κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, η Θεσσαλονίκη ανθούσε ως κέντρο πολιτισμού και θρησκευτικής επιρροής ενώ κατά την Οθωμανική κυριαρχία, η πόλη έγινε μια πολυπολιτισμική πόλη με εβραϊκή, τουρκική και ελληνική κοινότητα, προσφέροντας εν τέλει έναν μοναδικό πολιτισμικό μείγμα. Αυτό αποτυπώνεται μέχρι και σήμερα.

Σήμερα, η Θεσσαλονίκη είναι μια δυναμική, μοντέρνα πόλη με πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό υπόβαθρο, συνδυάζοντας το παρελθόν της στον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Η Θεσσαλονίκη είναι επίσης γνωστή για τη ζωντανή της νυχτερινή ζωή και τα εκλεκτά εστιατόρια.
Μπορείτε να απολαύσετε την παραδοσιακή και την σύγχρονη ελληνική κουζίνα, καθώς και διάφορες γεύσεις
από όλο τον κόσμο.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι φιλόξενοι και φιλικοί, και η πόλη έχει μια ξεχωριστή ενέργεια που την καθιστά μοναδική. Επιπλέον, η καθημερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη από την αυθεντική ατμόσφαιρα των εκλεκτών καφενείων, των μεζεδοπωλείων, των Μουσικών σκηνών, των αγορών και των πάρκων.
Στη Θεσσαλονίκη, θα ανακαλύψετε την πραγματική καρδιά της Ελλάδας, με την αυθεντικότητά της, την ζωντανή πολιτιστική της κληρονομιά και αυτήν την θετική ενέργεια που τελικά φωλιάζει μέσα σου.

Αναχώρηση απο:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος)

Αναχώρηση:

από Αθήνα (ATH) προς θεσσαλονίκη (SKG)

 

ΜΑΡΤΙΟΣ: 06 & 15 & 15 & 16 & 22 & 22 & 23

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 05 & 18 & 30

ΜΑΪΟΣ: 01 & 02 & 04 & 16

Επιστροφή:

από θεσσαλονίκη (SKG) προς Αθήνα (ATH)


ΜΑΡΤΙΟΣ: 09 & 15 & 15 & 16 & 22 & 22 & 23

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 08 & 21

ΜΑΪΟΣ: 06 & 06 & 07 & 19

Το Πακέτο Περιλαμβάνει

Μεταφορά

 • Αεροπορικά εισιτήρια
   Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα
   (AEGEAN ή SKY EXPRESS)
 • Φόροι αεροδρομίου και καυσίμων
 • Από μια χειραποσκευή για κάθε άτομο 42x25x20εκ

Διαμονή

 • Διαμονή 3 ή 4 νύχτες, σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο
  (REX ή ROTONDA ή MINERVA PREMIUM)

Οργάνωση

 • Οργάνωση και 24ωρη υποστήριξη του ταξιδιού
 • Υπηρεσία check-in των αεροπορικών εισιτηρίων
 • Παροχή του οδηγού πόλης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Το Πακέτο Δεν Περιλαμβάνει

Επιπλέον Υπηρεσίες

 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο
  (παρέχουμε οδηγίες)
 • Αποσκευές
  (επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα)
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια της Interamerican

Δημοτικοί Φόροι

 • Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τους δημοτικούς φόρους

Προσωπικά Έξοδα

 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Διατροφή
 • Μετακινήσεις
 • Ξεναγήσεις

Προτάσεις

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αποπνέει την ιστορία και τον πολιτισμό. 

Eδώ ειναι κάποια από τα αξιοθέατα που τουλάχιστον πρέπει να επισλεφθείτε.

 1. Λευκός Πύργος (White Tower): Ο Λευκός Πύργος αποτελεί το σύμβολο της Θεσσαλονίκης. Φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον μουσείο που αφηγείται την πολύπλευρη ιστορία της πόλης, ενώ από την κορυφή του προσφέρει εκπληκτική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο.

 2. Αρχαία Αγορά: Αυτός ο αρχαιολογικός θησαυρός αποτελείται από ρωμαϊκούς ναούς, μνημεία και αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής.

 3. Λαδάδικα (Ladadika): Ο παραδοσιακός συνοικισμός των Λαδάδικών συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με μια ζωντανή νυχτερινή ζωή, πλούσια σε εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, μπαρ και καφετέριες.

 4. Παλιά Πόλη (Old Town): Το παλιό κέντρο της πόλης είναι γεμάτο με στενά δρομάκια, πέτρινες αυλές και παραδοσιακές ταβέρνες που δημιουργούν ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

 5. Αψίδα του Γαλερίου (Arch of Galerius): Αυτό η αρχαία αψίδα αναδεικνύει την Ρωμαϊκή κληρονομιά της πόλης και αποτελεί ενδιαφέρον αρχαιολογικό μνημείο.

 6. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Archaeological Museum of Thessaloniki): Το μουσείο φιλοξενεί μια εκτενή συλλογή από αρχαιότητες που αναδεικνύουν την ιστορία της περιοχής.

Μπορείτε να δείτε επίσης:

 1. Ροτόντα (Rotοnda): Αυτό το αρχαίο κτίριο αποτελείται από μια βασιλική εκκλησία και αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο.

 2. Κήποι του Πασά (Gardens of Pasha): Αυτοί οι κήποι αποτελούν μια πράσινη όαση στο κέντρο της πόλης, προσφέροντας ηρεμία και δροσιά.

 3. Πύργος Ουζούν Χασάν (OuzounTower of Hassan): Αυτή η ανακαινισμένη καλύβα στεγάζει τον πολιτιστικό χώρο “Διάδρομος,” φιλοξενώντας εκθέσεις τέχνης , ζωγραφικής και γλυπτικής όπως επίσης και προϊόντα τοπικής παράδοσης.

 4. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Museum of Contemporary Art): Το μουσείο φιλοξενεί έργα τέχνης από σύγχρονους καλλιτέχνες.

 5. Καμάρα (Kamara): είναι η Θριαμβική Αψίδα του Γαλέριου  γνωστή και ως Καμάρα, που βρίσκεται στην πάνω πλευρά της οδού Εγνατίας και σε μικρή απόσταση από την Ροτόντα. που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

 6. Καθεδρικός Ναός του Αγίου Δημητρίου (Cathedral Basilica of Saint Demetrius): Ο ιστορικός χριστιανικός ναός του Αγίου Δημητρίου αντιπροσωπεύει τη θρησκευτική κληρονομιά της πόλης.

 7. Θέατρο Αριστοτέλους (Aristotelous Square): Αυτή η κεντρική πλατεία προσφέρει θέα στη θάλασσα και φιλοξενεί πολλές καφετέριες και εστιατόρια.

Μην ξεχάσετε βεβαίως, την μπουγάτσα, το κουλούρι, τα τρίγωνα αλλά και το τσουρέκι της Θεσσαλονίκης.

Meridian Travel Logo White

Ο έμπιστος σας ταξιδιωτικός
σύμβουλος στο διαδίκτυο.

Customer Service

FAQs

Terms & Conditions

Privacy Policy